Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt (rétesliszt-finomliszt keveréke)
- 2 kisebb burgonya
- 2 kk só
- pici cukor
- 1/2 cs élesztő
- bögre langyos víz
- kevés olívaolaj
A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Megmosunk 2 kisebb burgonyát, vizesen betesszük a mikróba, így pár perc alatt héjában megfő. Kenyérsütőbe rakjuk a megfőtt burgonyát, lisztet, olajat, sót, felfuttatott élesztőt, ha kell még hozzá liszt (burgonyától függ) adunk hozzá, de ne legyen kemény a tészta. Dagasztjuk, duplájára kelesztjük (kenyérsütő hiányában kézzel fél órát kell dagasztani minimum és 1 órát keleszteni letakarva, meleg helyen). Cipó alakúra formázzuk, kicsit bevagdossuk, vízzel megkenjük, majd óvatosan egy sütőzacskóba helyezzük. A sütőzacskót 2-3 helyen tűvel kilyukasztjuk, majd sütőben 190 fokon megsütjük kb 45-50 percig.
Igazi ropogós, házi jellegű kenyér. Érdemes Pataki tálban fedő nélkül sütni miután zacskóba tesszük, így lesz szép kenyér formája.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése