2013. március 1., péntek

Narancsos túrótorta

Hozzávalók:

  • 1/2 kg túró
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • 1 ek citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7,5 dkg margarin
pudinghoz: 1 csomag vaníliapuding, 4 ek cukor, 1/2 liter tej

díszítéshez: 2 narancs, zselatin

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tortaformát. A margarint elkeverjük a cukorral, a túróval, a liszttel, a citrom héjjal, a citromlével és a pudingporral. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A túrómasszát a tortaformába öntjük, és a sütőben 45 percig sütjük. (középen, légkeverésesnél 180°C)




A süteményt hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a vaníliapudingot, amikor kihűlt, a tortára kenjük. Felkarikázott narancsszeletekkel díszítjük, a végén zselatint öntünk rá. (1 csomag színtelen zselatint 2,5 dl vízzel és 1 mokkáskanál kurkumával főztem fel).

Még a tortaformában:



Megjegyzés: Simán a túrós sütemény -puding, gyümölcs és zselatin nélkül- is nagyon finom, porcukorral meghintve, bableves után kiadós ebéd. Érdemes belőle dupla adagot készíteni.

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése