Hozzávalók:
- 1/2 kg túró
- 10 dkg cukor
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 1 ek liszt
- 1 ek citromlé
- 1 citrom reszelt héja
- 7,5 dkg margarin
díszítéshez: 2 narancs, zselatin
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tortaformát. A margarint elkeverjük a cukorral, a túróval, a liszttel, a citrom héjjal, a citromlével és a pudingporral. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A túrómasszát a tortaformába öntjük, és a sütőben 45 percig sütjük. (középen, légkeverésesnél 180°C)
A süteményt hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a vaníliapudingot, amikor kihűlt, a tortára kenjük. Felkarikázott narancsszeletekkel díszítjük, a végén zselatint öntünk rá. (1 csomag színtelen zselatint 2,5 dl vízzel és 1 mokkáskanál kurkumával főztem fel).
Még a tortaformában:
Megjegyzés: Simán a túrós sütemény -puding, gyümölcs és zselatin nélkül- is nagyon finom, porcukorral meghintve, bableves után kiadós ebéd. Érdemes belőle dupla adagot készíteni.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése