Hozzávalók (2 tányér leveshez):
- 1 ek. liszt
- 2 ek. étolaj
- fél mokk. kanál kömény
- pirospaprika
- 1 nagy vagy 2 kisebb gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só
Öntsük az olajat a fazékba vagy lábosba a rántáshoz, majd hevítsük fel. Szórjuk bele a lisztet. Pirítsuk meg zsemleszínűre a rántást. Szórjunk rá pirospaprikát, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Szórjuk bele a köményt is, majd préseljük bele a fokhagymát.Ha esetleg lehúztuk a tűzről, nem kell visszatenni, elég ha elkeverjük. Ezután húzzuk le a tűzről, és apránként, a rántást folyamatosan kevergetve, öntsük fel vízzel és forraljuk fel.
Főzés közben néha keverjük meg a levest, hogy a rántás miatt oda ne égjen. Forralás közben sózzuk meg. Ha felforrt a lé, a felvert tojásokat csorgassuk bele, rottyantsunk egyet rajta, de ne főzzük túl, ne kevergessük, mert attól csak szétkenődik a tojás.
Jó étvágyat!
Gudricza Adél
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése