2013. február 28., csütörtök

Zöldséges rizottó

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 4 bögre víz
  • 12 dkg sajt
  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • só, bors
  • leveskocka vagy vegeta
Az 1 bögrével kimért rizst kevés olajon megpirítjuk, felengedjük 2 bögre vízzel, beledobunk egy leveskockát és fedő alatt 20 percig főzzük. Külön egy nagyobb serpenyőben közben kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a zúzott fokhagymát, kevés vizet, fedő alatt pároljuk. Amikor megfőtt a rizs, a zöldséges keverékhez keverjük és adunk hozzá még 2 bögre vizet, kissé összeforraljuk. Reszelünk hozzá 8 dkg sajtot, belekeverjük, ezzel sűrítjük. Forrón tálaljuk, a tetejére a maradék sajtot reszeljük. 


Megjegyzés: mikor marad otthon rizs előző napról, hogy ne vesszen kárba, akkor szoktam elkészíteni. Legutóbb mexikói zöldségkeveréket használtam (kukorica, zöldborsó, sárgarépa, zöldbab keveréke).

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése