Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 4 bögre víz
- 12 dkg sajt
- 40 dkg vegyes zöldség
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só, bors
- leveskocka vagy vegeta
Az 1 bögrével kimért rizst kevés olajon megpirítjuk, felengedjük 2 bögre vízzel, beledobunk egy leveskockát és fedő alatt 20 percig főzzük. Külön egy nagyobb serpenyőben közben kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a zúzott fokhagymát, kevés vizet, fedő alatt pároljuk. Amikor megfőtt a rizs, a zöldséges keverékhez keverjük és adunk hozzá még 2 bögre vizet, kissé összeforraljuk. Reszelünk hozzá 8 dkg sajtot, belekeverjük, ezzel sűrítjük. Forrón tálaljuk, a tetejére a maradék sajtot reszeljük.
Megjegyzés: mikor marad otthon rizs előző napról, hogy ne vesszen kárba, akkor szoktam elkészíteni. Legutóbb mexikói zöldségkeveréket használtam (kukorica, zöldborsó, sárgarépa, zöldbab keveréke).
Király Hedvig
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése