Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 1 kisebb darab füstölt sertéscsülök
- 1 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál répa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- zellerlevél
- 6-8 szem feketebors
- só
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 2 ek olaj
- 1 ek liszt
A babot érdemes előző este beáztatni, hamarabb megfő. A babot a füstölt csülökkel feltesszük főni. Mikor félpuha a bab, hozzáadjuk a hosszában felvágott répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát, 2 gerezd fokhagymát, a zellerlevelet, a sót és borsot. Mikor megfőtt minden, rántást készítünk a 2 ek olajon megpirított liszttel és 1 gerezd zúzott fokhagymával, pirospaprikával. Szépen csomómentesre keverjük, egyet forralunk rajta és belerakjuk a csipetkét. Amikor feljött a tetejére a tészta, elkészült.
Megjegyzés: ha elfelejtem beáztatni a babot, kuktában főzöm. Füstölt csülök hiányában füstölt kolbásszal, szalonnával is finom.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése