2013. március 1., péntek

Bableves

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 kisebb darab füstölt sertéscsülök
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál répa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • zellerlevél
  • 6-8 szem feketebors
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
csipetkéhez: 1 tojás, 1 mokkáskanál só, liszt (amennyit felvesz)

A babot érdemes előző este beáztatni, hamarabb megfő. A babot a füstölt csülökkel feltesszük főni. Mikor félpuha a bab, hozzáadjuk a hosszában felvágott répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát, 2 gerezd fokhagymát, a zellerlevelet, a sót és borsot. Mikor megfőtt minden, rántást készítünk a 2 ek olajon megpirított liszttel és 1 gerezd zúzott fokhagymával, pirospaprikával. Szépen csomómentesre keverjük, egyet forralunk rajta és belerakjuk a csipetkét. Amikor feljött a tetejére a tészta, elkészült. 


Megjegyzés: ha elfelejtem beáztatni a babot, kuktában főzöm. Füstölt csülök hiányában füstölt kolbásszal, szalonnával is finom. 

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése