2012. szeptember 23., vasárnap

Hetes lángos

Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 3 doboz kefír (175 g-os)
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1 cs élesztő
  • 1 kk cukor
  • só ízlés szerint (kb 3 mk)
  • tetejére fokhagyma, só, tejföl, reszelt sajt

Az élesztőt a cukros, langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk. Érdemes kenyérsütőgépben kidolgozni a tésztát. Egy nagyobb tálba tesszük, lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük. A hűtőben kelni fog, ahol egy hétig gond nélkül eláll, innen kapta a nevét a lángos. Amikor sütni akarjuk, kezeinket bőségesen bekenjük étolajjal, kiveszünk a tésztából egy adagot és jól széthúzkodjuk. Forró olajban oldalanként kb. 2-3 percig (pirulásig) megsütjük. Jól lecsöpögtetjük. 
A fokhagymát összezúzzuk, egy pohár vízbe tesszük, ecsettel kenjük a frissen kisült forró lángos tetejére. Sózzuk, megkenjük tejföllel, reszelt sajttal szórjuk.

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése