2012. szeptember 22., szombat

Linzer

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

A sütőport előbb liszttel összekeverjük, majd a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, a felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, majd egy órát pihentetjük, utána lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk. Csipkézett szélű, kerek szaggatóval kivágjuk, közepes tűznél halványsárgára sütjük. Lekvárral összetapasztjuk, dobozba rakjuk. Nagyon sok lesz belőle, másnapra megpuhul, sokáig eláll.

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése