Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
A sütőport előbb liszttel összekeverjük, majd a lisztet elmorzsoljuk a
margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, egy csipet sót, a felvert tojásokat
és a vaníliás cukrot. A tésztát gyorsan összeállítjuk, majd egy órát
pihentetjük, utána lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra
kinyújtjuk. Csipkézett szélű, kerek szaggatóval kivágjuk, közepes tűznél halványsárgára sütjük.
Lekvárral összetapasztjuk, dobozba rakjuk. Nagyon sok lesz belőle, másnapra megpuhul, sokáig eláll.
Király Hedvig
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése