2012. szeptember 22., szombat

Epres-kekszes torta

Hozzávalók:

  • 2-3 csomag háztartási keksz
  • 25 dkg túró
  • 1+1/2 doboz nagy tejföl (25%-os)
  • 7 púpos ek porcukor
  • 3 vaníliás cukor
  • (1 habfixáló, de ez el is maradhat, akkor is összeáll)
  • eper
  • piros zselatin

Lerakunk szép szorosan egymás mellé háztartási kekszet, majd arra jön egy réteg krém (túró+cukor+tejföl kikeverve), megint egy réteg keksz, krém, így tovább, végül a tetejére krém kerül. Eper szeletekkel díszítjük és nyakon öntjük piros zselatinnal. Aki édesebbre szereti, rakhat bele több cukrot, de szerintem bőven elég bele 7 evőkanállal + a 3 csomag vaníliás cukor. Ha nem rakunk bele túrót, készíthetjük úgy is, hogy 2 nagy doboz tejfölt használunk fel. Úgy is nagyon finom. Érdemes este elkészíteni, hogy reggelre már szeletelni lehessen.

Király Hedvig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése